golvvärme-badrum

Guide: Vad kostar golvvärme i badrummet?

Att känna värmen från golvet efter en dusch är en liten lyx i vardagen. Golvvärme i
badrummet är en investering som många uppskattar, och trots att det innebär en
kostnad, kan det vara mer överkomligt än vad man först kan tro.

Varierande priser för golvvärme Kostnaden för att installera golvvärme i badrummet kan variera utifrån flera faktorer, såsom typen av golvvärme du väljer, förutsättningarna för installationen i ditt specifika badrum och omfattningen av det arbete du själv kan utföra.

• Vattenburen golvvärme kan kosta omkring 800 kronor per kvadratmeter.
• Elektrisk golvvärme, som kommer i form av en värmekabel eller värmematta, ligger generellt sett på runt 500 kronor per kvadratmeter.

Vattenburen golvvärme kan vara dyrare att installera, men den har fördelen att den är billigare att använda. Elektrisk golvvärme kan vara billigare att installera, men den kostar mer i drift. Om du planerar att utföra delar av installationsarbetet själv, bör du vara försiktig särskilt i våtrum, där det kan vara lätt att orsaka vattenskador om arbetet inte utförs korrekt. Det är även viktigt att ha professionell hjälp vid installation och vid byte av termostat.

Driftkostnader för golvvärme
Driftkostnaden för golvvärme beror på förutsättningarna i ditt boende och vilken typ av golvvärme du har valt. Din övriga värmeförsörjning spelar också roll för hur hög driftskostnaden blir. När du beräknar driftkostnaden för golvvärme, bör du inkludera installationskostnaden för att få en rättvis uppskattning.

Hållbarheten på golvvärmen kan också påverka vilket alternativ som är mest kostnadseffektivt. Vattenburen golvvärme kan hålla i upp till 40 år, medan elektrisk golvvärme generellt har en livslängd på omkring 25 år. Därför kan vattenburen golvvärme vara en mer långsiktig investering.